om walk4life spanien

Walk4Life spanien pausas under 2024!

På grund av att konjuktursläget och förändrade kostnader har vi valt att pausa Walk4Life Spanien under 2024.

Vandra pilgrimsleden!

Walk4Life är ett välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar och skapar ljusglimtar för barn med medfödda hjärtproblem.
Våra lokala Team finns runt om i landet och varje Team har två huvudsakliga mål; 

Träning
– Walk4Life teamen tränar tillsammans och målet är att vandra delar av Camino de Santiago i Spanien.
Insamling – Varje Team har som mål att samla in minst en kvarts miljon kronor till Hjärtebarnsfonden.

Camino de santiago
Att vandra pilgrimsleden i Spanien har blivit allt mer populärt under de senaste åren. Många lockas av möjligheten att koppla av från den moderna tidens stress och höga tempo. Kanske för att lära känna sig själv och resesällskapet, kanske för att utmana sig själv eller för att uppleva något utöver det vanliga. 

Pilgrimer från hela världen har vandrat pilgrimsleden Camino de Santiago i över 1 000 år. Det finns över 10 olika leder, alla unika på sitt eget sätt och alla leder fram till katedralen i Santiago de Compostela.
Vi har valt ut Camino Portugés, Camino Inglés och Camino Francés för våra vandringar och den sistnämnda betecknas som huvudleden och blev ett UNESCO:s världsarv 1998.

För att få sitt pilgrimsbevis ”La Compostela” måste man ha vandrat minst 100 kilometer av leden och fått dagliga stämplar i sitt pilgrimspass. Detta, tillsammans med ibland något ömma fötter och för det mesta glada leenden är bevis för att man vandrar som en pilgrim mot Sankt Jakobs grav i Santiago de Compostela – ledsagad av många glada tillrop och ”buen camino”!

Vad krävs för att kunna göra vandringen?

Man vandrar i genomsnitt ca 20 kilometer om dagen. Den längsta vandringen är 29 kilometer och den kortaste 12 kilometer, allt beroende på vilken led man vandrar. Underlaget skiftar mellan sand, grus, asfalt och kullersten.
Det finns både uppförs- och nedförsbackar på vägen.

Då vi skickar bagaget behövs bara en lättare dagsryggsäck. Detta tillsammans med väl ingångna vandringskängor eller bekväma gymnastikskor och gott humör underlättar vandringen och man behöver absolut inte vara en atlet för att både klara av och njuta av vandringen.

Läs mer om våra olika leder

Läs mer om hur ser våra vandringar på de tre olika lederna kan se ut i någon av nedanstående reseprogram
Reseprogram Camino Portugés 2023 >>
Reseprogram Camino Inglés 2023 >>
Reseprogram Camino Francés 2022 >>

Vad tycker tidigare deltagare?

“En härlig utmaning, vilket gav en fantastiskt upplevelse och ny fin kamratskap” – Jennie, Team Lund 2023

“Vänskap, glädje och upplevelse” – Annica, Team Lund 2023

“Underbar natur där inga bilder gör den rättvis! Härliga skratt växlat med egna stunder när man vill det” – Carina, Team Lund 2022 och 2023

“En utmaning genom ett sagolikt vackert landskap En teamgemenskap, en resa som gav styrka och glädje på djupet” – Lena, Team Lund 2023

Vill du också delta?
Anmälan för 2024 har nu öppnat!

Vill du också vandra delar av Camino de Santiago och vara med på en grym resa!
Walk4Life består av lokala Team som tillsammans gör skillnad, detta genom att samla in pengar till Hjärtebarnsfonden samtidigt som man tränar för att gå delar av pilgrimsleden i Spanien.
Läs mer och gör din intresseanmälan här >>