Team VÄXJÖ

VÄLKOMMEN TILL WALK4LIFE TEAM VÄXJÖ

Rutt 2022.

Team Växjö startades i 2021/2022 och den 10 – 15 september 2022 vandrade Teamet Camino Portugés – den portugisiska vägen. 
Vill man vara ute riktigt länge kan man starta sin vandring i både Lissabon och Porto men vi startade i staden Vigo på den spanska sidan av gränsen mot Portugal. Denna led kallas även The Coastal Way för att de första dagarna går vackert utmed havet och kusten. Här vandrar man exakt 100 kilometer fram till Santiago de Compostela och i snitt går man 20 kilometer om dagen. När man vandrar Camino Portugés infinner sig ett lite annat lugn, det är inte lika många som vandrar denna led och man måste vara lite extra observant på de gula pilarna som leder mot katedralen.

Rutt 2023.

2023 kommer Växjö Teamet att vandra Camino Francés – den franska vägen. Den franska vägen är den mest kända vandringsleden av alla caminos och numera ett UNESCO:s världsarv. En av anledningarna att man kanske vill välja att vandra just denna är att infrastrukturen är bättre, det finns fler rastställen och man har fler pilgrimer som sällskap. Det är enkelt att hitta och det är gott om kyrkor, härbärgen och restauranger. Inga problem att få sina dagliga stämplar. En riktigt klassisk vandring!

Är du intresserad av att vara med nästa gäng och delta i en grym resa?

Våra sponsorer och partners

Vi är otroligt tacksamma över alla som stöttar vår insamling och ser till att vi når våra mål.

Stöd vår insamling

Var med på vår resa och hjälp oss att hjälpa, tillsammans med dig kan vi göra skillnad!
Vårt insamlingsmål för 2024 är att samla in en kvarts miljon kronor till Hjärtebarnsfonden!