walk4life SVERIGE

Walk4Life SVERIGE är en resa med välmående i fokus!

Grundidén är att vi ska erbjuda ett enkelt och roligt koncept som ska stimulera till mer fysisk aktivitet.
ALLA ska kunna delta, oavsett fysisk form, kön eller ålder.

Vi tror på idén att all aktivitet är bra och att samarbeta är nyckeln till att lyckas. Vi sätter motiverande mål och stöttar under hela perioden.

Tillsammans ska ni sätta fokus på en aktiv vardag på ett roligt, enkelt och motiverande sätt. Målet är att hålla ett stegsnitt på 10 000 steg över hela september. Under 29 dagar registrerar ni all er aktivitet och ”går” virtuellt den franska pilgrimsleden från St. Jean Pied de Port – Santiago de Compostela.
Anmäl dig nu och var med, vi startar den 1:a september!

Ni står för stegen och vi för peppen!

Enkel, rolig och engagerade utmaning online

Walk4Life Sverige baserar sig på en onlinelösning där deltagarna registrerar aktivitet i sin personliga profil. De följer sedan sin framgång i olika virtuella framställningar.
Traditionella friskvårdssatsningar riktar sig ofta mot personer som redan är aktiva. Vi erbjuder ett koncept som passar ALLA, oavsett fysisk utgångspunkt! Walk4Life ska vara enkelt, roligt, engagerande och utmanande nog för att skapa en hälsovinst för företaget!

Bättre arbetsmiljö och mindre sjukfrånvaro!
En aktivitetsnivå på 10 000 steg om dagen har en positiv inverkan på t.ex. diabetes, muskel- och skelettåkommor, ångest och depressioner.
Fysisk aktivitet ger friskare och effektivare medarbetare som får en ökad förmåga att hantera stress och bättre förutsättningar att klara sina arbetsuppgifter.
Detta påverkar naturligtvis även arbetsklimatet på företaget på ett positivt sätt. Företaget får ett aktivt CSR arbete och är tillsammans med och går mot mål 3, 4, 5 och 10 i Agenda 2030.

 

Syftet med utmaningen
Kom i form och ha kul tillsammans! Små ändringar i vardagen kan ge stora hälsofördelar.  Allt från att ta trappan istället för hissen, till ett träningspass på kvällen.

Delta tillsammans
Ju fler desto roligare! Skapa lag och utmana varandra. Vi rekommenderar lag på 2–8 personer.  Är ni fler än 8 personer? Bilda fler lag! Tillsammans jobbar ni för att nå målet i tid.

Alla aktiviteter räknas
Målet är att hålla ett dagligt stegsnitt på 10 000 steg över hela tävlingsperioden. Alla steg ni tar och all aktivitet ni registrerar räknas till ert stegsnitt. Era steg överförs automatiskt med Tappas app och ni kan enkelt registrera annan aktivitet i aktivitetstabellen. Du kan integrera din aktivitetsklocka direkt via tappa.se eller Apple Hälsa och Google Fitness.

Följ framgången
Följ din egen och dina kollegors framgång på den virtuella kartan. Genom att registrera all din aktivitet kommer du närmare målet. Alla som deltar kommer att kunna följa varandra i topplistor.

Vad kostar det att delta?
Walk4Life Sverige pågår under september månad och kostnaden för att delta är uppdelad i två delar.
Deltagaravgift 295 kr/deltagare faktureras av Tappa och hälften går till Hjärtebarnsfonden.
Deltagande företag gör också en donation till Hjärtebarnsfonden, från 7 500 kr

Läs mer här.
Läs mer om Walk4Life i filen som finns här.
Walk4Life_Sverige


Walk4Life Sverige är ett samarbete mellan Hjärtebarnsfonden och Tappa Sverige.